Науковці Інституту на IV Щорічній весняній зустрічі відповідальних виконавців міжнародного проекту GENAHTO - GENder, Alcohol and Harm To Other (Гендер, Алкоголь та шкода для інших) (31.05-02.06.2019 р., м. Утрехт, Нідерланди)

06.06.2019 Колєснік Тетяна Миколаївна

НОВИНА


31 травня – 2 червня 2019 р. делегація нашого Інституту у складі директора Інституту д.мед.н., проф. І.В.Лінського і провідного наукового співробітника відділу невідкладної психіатрії та наркології к.мед.н., ст.н.с. В.Н. Кузьмінова взяла участь у IV Щорічній весняній зустрічі відповідальних виконавців проекту GENAHTO («GENder, Alcohol and Harm To Other», тобто «Гендер, Алкоголь та шкода для інших») (Fourth Annual Spring Meeting of GENAHTO Project). Зустріч проходила в старовинному готелі «Winkel van Sinkel», який розташований в мальовничому куточку міста Утрехт (Нідерланди).
Як можна зрозуміти із назви проекту GENAHTO, він присвячений дослідженню шкоди, яку завдає вживання алкоголю оточенню питущої людини (як близькому оточенню – родичам; так і віддаленому – сусідам, колегам по роботі і просто незнайомцям, зокрема, учасникам дорожнього руху). Цей проект є яскравим прикладом мультинаціонального співробітництва, в якому бере участь більше 30 країн (докладніше про це - за посиланням: genahto.org).
Під час зустрічі проф. І.В.Лінський і ст.н.с. В.Н.Кузьмінов виступили з доповіддю щодо прогресу досліджень шкоди, яку завдає вживання алкоголю оточенню питущої людини, в Україні.
Особливий інтерес керівників проекту і його відповідальних виконавців з різних країн світу викликала інформація про реалізовані доповідачами можливості використання Інтернету для опитування нових респондентів (зокрема, студентів) в режимі «on line».
Обговорено шляхи подальшої співпраці, в межах проекту про який йдеться, в тому числі – шляхи подальшої уніфікації методів збирання та обробки отриманих даних.

ГАЛЕРЕЯ